Daily e-Newsletter for Travel & Tourism - Founded in 1982 - Online Since 1995
Issue N° 575 - August 1, 2014


Download and/or subcribe to the Taiwan Newsletter


‘Tulpen Theater’ fleurige start van binnenshow op Keukenhof

 

Met als eerste de fleurige binnenshow ‘Tulpen Theater’ geeft Keukenhof een visitekaartje af voor het bloemenvoorjaar 2012. Dit is de eerste show in een serie van acht wisselende tentoonstellingen in het Oranje Nassau Paviljoen. Met de wisselende exposities in het Willem -Alexander Paviljoen en de permanente presentatie van tropische gewassen in het Beatrix Paviljoen biedt Keukenhof bezoekers een grote variatie aan overdekte bloemen- en plantententoonstellingen. Van 22 maart tot en met 20 mei is het voorjaarspark in Lisse hierdoor altijd extra interessant. 
 
Wekelijks wisselende tentoonstellingen in het Oranje Nassau Paviljoen, langere exposities in het Willem-Alexander Paviljoen en permanente presentaties in het Beatrix Paviljoen: Keukenhof biedt in het mooiste voorjaarspark ter wereld ook altijd een interessant overdekt programma. Het voorjaarspark in Lisse biedt in totaal achttien verschillende overdekte bloemen- en plantententoonstellingen.

Oranje Nassau Paviljoen: Tulpen Theater
Zowel snij- als pottulpen stelen van 22 tot en met 27 maart de show in het Oranje Nassau Paviljoen. Ze zijn te bewonderen in een enorme kleurenvariatie en allerlei types: enkelbloemigen, dubbelbloemigen, de zogenaamde parkieten met grillig gekartelde bloembladen in dikwijls felle kleuren, leliebloemige en gefranjerde types. Veredelaars, die nieuwe rassen op de markt brengen, kwekers van bollen, broeiers -die de bollen ‘in bloei trekken’- en handelaren presenteren in het fraaie paviljoen hun teeltprestaties.
Met vaak ook nieuwe rassen, zoals een trio zeer gevuldbloemigen van kwekerij T.H.C. Hoogenboom uit Roelofarendsveen. De bloemen van deze noviteiten zijn zo gevuld, dat een gelijkenis met pioenroos op z’n plaats is. ‘Action’ is de roze variant, ‘Purple Sky’ de paarse en ‘Hurricane’ de bordeauxrode. ,,En ze zijn zo stevig, dat je je fiets er tegenaan kunt parkeren’’, aldus deelnemer Ronald Hoogenboom. Hij heeft hoge verwachtingen van de kwaliteit en hoopt op een even zo hoge waardering van de juryleden, die alle inzendingen beoordelen en een cijfer geven. ,,Winnen is altijd leuk en werkt motiverend om een nog betere kwaliteit te leveren, ook voor ons personeel. En het geeft bezoekers een indicatie welk niveau we kunnen bereiken’’, vindt deelnemer Ed van der Lee van B&L Tulips in het Noord-Hollandse Ursem.
Tientallen inzenders wedijveren tijdens de bloemententoonstellingen van 22 maart tot en met 20 mei niet alleen naar de waardering van het publiek, maar ook naar de hoogste erkenning door de keurmeesters. Variërend van het Tulpen Theater, waarmee de reeks binnenshows op 22 maart start, tot acht weken later de Zinderende Zomerbloemen: het Oranje Nassau Paviljoen is elke dag een bloemenbelevenis.
 

Jaarthema: Polen
Keukenhof’s jaarthema ‘Polen – Hart van Europa’ wordt door hoofdarrangeur Heleen Valstar in het Oranje Nassau Paviljoen verwerkt als: ‘Romance of Chopin’. Overal in het paviljoen is muziek van deze wereldberoemde componist en pianovirtuoos op de achtergrond te beluisteren. Het basisdecor dat Valstar heeft ontworpen is geïnspireerd op het oeroude Bialowieski Park. Dit 10.000 hectare grote park is bij velen nog onbekend, maar het is de trots van de Polen en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. ,,Het heeft 22 verschillende boomsoorten, enkele eiken zijn meer dan 500 jaar oud en 43 meter hoog. Een fantastisch uitgangspunt voor een heel apart basisdecor, waarin de bloemenshows nog aansprekender tot hun recht komen’’, belooft Valstar. In het Oranje Nassau Paviljoen komen ook vijftien fantasiebomen, zoals de vogelhuisjesboom, de gebreide boom, de geldboom en de knuffelboom.

Willem-Alexander Paviljoen: variatie
Het Willem-Alexander Paviljoen is met de aan kassen ontleende architectuur een toepasselijk decor voor een keur aan gewasgroepen. Variërend van de klassieke bolbloemgewassen en trek- en besheesters tot kamer-, tuin- en kuipplanten, vaste planten en de grootste lelieshow ter wereld als sluitstuk. ,,De afzonderlijke shows hebben we allemaal een nieuwe, aansprekende Engelse naam gegeven om de internationale bezoekers nog meer te inspireren. Zoals Blooming Beauties, Amazing Amaryllis ’’, aldus marketing manager Wim van Meerveld van Keukenhof.

Beatrix Paviljoen: tropische trends
Het Beatrix Paviljoen is acht weken lang het podium voor duizenden exotische anthuriums, bromelia’s en orchideeën. Dit paviljoen ademt een tropische sfeer uit. Dat is te danken aan de samengebrachte planten en aan het uitgebalanceerde arrangement. Zo worden bromelia’s op hun natuurlijke wijze geëxposeerd: hangend, waarbij zij water en voedingsstoffen aan de lucht onttrekken. Mede dankzij de inspanningen van de KNOP (Kring Nederlandse Orchideeën Producenten) wordt er een mooie show neergezet.

Aantrekkelijke kalender
De bloemenpaviljoens liggen mooi verspreid in het 32 hectare grote voorjaarspark, waar de lente tot bloei komt. De tentoonstellingskalender is zorgvuldig samengesteld, zodat kwekers de allerbeste kwaliteit kunnen tonen.

www.keukenhof.nl
Download and/or subcribe to the Taiwan Newsletter